Dietní květákové placky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 hrstě strouhanka
1 lžíce petrželka
1 ks květák

Postup přípravy receptu

  1. Malý květák rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Pozor, nesmíme je rozvařit!. Poté květákové růžičky necháme vychladnout

  2. Vychladlý květák nahrubo nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke květáku přidáme žloutky, strouhanku a sekanou petrželku. Směs osolíme, promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící klademe těstíčko na plech vyložený pečícím papírem a tvoříme placky. Dietní květákové placky dáme péct do rozehřáté trouby na 170 °C dozlatova

  3. Dietní květákové placky podáváme s přílohou podle chuti. Výborné jsou brambory v jakékoliv úpravě. Květákové placky jsou dobré studené i teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!