Dietní květákové placky recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Dietní květákové placky
Postup přípravy receptu
-
Malý květák rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Pozor, nesmíme je rozvařit!. Poté květákové růžičky necháme vychladnout
Vychladlý květák nahrubo nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke květáku přidáme žloutky, strouhanku a sekanou petrželku. Směs osolíme, promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící klademe těstíčko na plech vyložený pečícím papírem a tvoříme placky. Dietní květákové placky dáme péct do rozehřáté trouby na 170 °C dozlatova
Dietní květákové placky podáváme s přílohou podle chuti. Výborné jsou brambory v jakékoliv úpravě. Květákové placky jsou dobré studené i teplé.