Pangas v marinádě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
bylinky
2 lžíce bílé víno
2 lžíce zakysaná smetana
olej na smažení
sušený zázvor
800 g Pangas - rybí filety

Postup přípravy receptu

  1. Mražené rybí filety osolíme. Asi po 5-ti minutách, až trochu povolí, je otřeme, osušíme a opět osolíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme

  2. Připravíme si marinádu. Rozšleháme vejce, zakysanou smetanu, bílé víno. Vmícháme rozdrcený česnek, bylinky a podle oblíbenosti i sušený zázvor. Již nesolíme

  3. Pangas vložíme do marinády a necháme je asi 2 - 3 hodiny odležet

  4. Potom filety opečeme na rozpáleném oleji dozlatova

  5. Pro slavnostnější příležitost podáváme pangas v marinádě s hranolky, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou. Pro lehčí večeři jsou vhodné vařené brambory, nebo bramborová kaše. Samozřejmě nesmí chybět čerstvá zelenina v podobě salátu nebo oblohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!