Pangas v marinádě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks vejce bylinky 2 lžíce bílé víno 2 lžíce zakysaná smetana olej na smažení sušený zázvor 800 g Pangas - rybí filety
Postup Pangas v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Mražené rybí filety osolíme. Asi po 5-ti minutách, až trochu povolí, je otřeme, osušíme a opět osolíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme
Připravíme si marinádu. Rozšleháme vejce, zakysanou smetanu, bílé víno. Vmícháme rozdrcený česnek, bylinky a podle oblíbenosti i sušený zázvor. Již nesolíme
Pangas vložíme do marinády a necháme je asi 2 - 3 hodiny odležet
Potom filety opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
Pro slavnostnější příležitost podáváme pangas v marinádě s hranolky, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou. Pro lehčí večeři jsou vhodné vařené brambory, nebo bramborová kaše. Samozřejmě nesmí chybět čerstvá zelenina v podobě salátu nebo oblohy.