Pangas se zeleninou na kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1/2 lžičky sůl majonéza vegeta 1 lžíce olivový olej 1,5 lžíce olivový olej 1/2 lžičky kari koření 1/2 lžičky mletý kmín 1/4 lžičky mletý koriandr mletý barevný pepř tamari 600 g pangas filé 1 balíček mražená zelenina (mrkev, hrášek)
Postup Pangas se zeleninou na kari
Postup přípravy receptu
-
Mraženou zeleninu necháme mírně povolit. Pangase omyjeme a osušíme
Pangase naložíme do marinády vymíchané z mletého kmínu, koriandru, olivového oleje, soli a žlutého kari. Necháme odležet pár hodin
Pánev rozehřejeme se lžící oleje a zeleninu osmahneme. Posypeme vegetou, pepřem a dochutíme tamari
Vytvoříme si 3 větší čtverce alobalu, kam rozdělíme zeleninovou směs, doprostřed dáme stroužek česneku, položíme filé marinovaného pangase a na něj dáme lžíci majonézy (můžeme vynechat). Zabalíme a dáme do pekáčku. Takto připravíme 3 porce pangase v alobalu
Pangase se zeleninou na kari dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Záleží na typu trouby. Podáváme jako hlavní chod s rýží, brambory, pečivem nebo jen tak.