Dietní květáková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce petrželka 1,2 - 1,5 l voda 1 ks květák 1 lžíce olivový olej mletý barevný pepř 1/2 lžičky celý kmín 2 ks jarní cibulka s natí 1 lžička koření Horalka
Postup Dietní květáková polévka
Postup přípravy receptu
-
Malý květák očistíme od zelených částí a tvrdého košťálu, rozdělíme na růžičky a dobře omyjeme. Jarní cibulku i s natí také omyjeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme
V hrnci rozpálíme olivový nebo jiný olej a cibulku osmahneme. Přidáme menší růžičky květáku, orestujeme, zasypeme kořením Horalka, solí, kmínem, pepřem a zalijeme vodou (lépe zeleninovým vývarem). Květák vaříme doměkka cca 15 minut. Nakonec přidáme petrželku a podle potřeby dochutíme
Lehkou květákovou polévku podáváme jako dietní polévku, která má minimum kalorií.