Rychlý nákyp z těstovin recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 - 8 ks vejce máslo 150 - 200 g sýr zelenina pepř 8 plátků anglická slanina zelená petrželka 2 porce uvařené těstoviny
Postup Rychlý nákyp z těstovin
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka rozkvedláme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme a vmícháme do vajíček. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat i nasekanou petrželku nebo zelenou nať jarní cibulky. "Mlsné jazýčky? mohou nasypat do vaječné směsi i trochu pokrájené slaniny, ale není to nutné
Dvě malé zapékací misky vytřeme máslem a dno zakryjeme plátky slaniny. Do každé misky navrstvíme na slaninu 1 porci uvařených těstovin, zalijeme vaječnou směsí se sýrem, trochu ještě opepříme a misky zakryjeme alobalem. Dáme zapéci do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut, dokud vaječná hmota neztuhne a těstoviny pod alobalem nezrůžoví
Zapečené těstoviny vyklopíme na talíř, dnem vzhůru. Díky slanině, kterou jsme poskládali na dno, nákyp vyklopíme snadno a také krásně drží tvar
Rychlý nákyp z těstovin podáváme teplý, ale výtečně chutná i studený, nakrájený na kousky. Doplníme okurkovým nebo jiným salátem z čerstvé zeleniny.