Rychlý nákyp z těstovin recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 - 8 ks vejce
máslo
150 - 200 g sýr
zelenina
pepř
8 plátků anglická slanina
zelená petrželka
2 porce uvařené těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka rozkvedláme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme a vmícháme do vajíček. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat i nasekanou petrželku nebo zelenou nať jarní cibulky. "Mlsné jazýčky? mohou nasypat do vaječné směsi i trochu pokrájené slaniny, ale není to nutné

  2. Dvě malé zapékací misky vytřeme máslem a dno zakryjeme plátky slaniny. Do každé misky navrstvíme na slaninu 1 porci uvařených těstovin, zalijeme vaječnou směsí se sýrem, trochu ještě opepříme a misky zakryjeme alobalem. Dáme zapéci do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut, dokud vaječná hmota neztuhne a těstoviny pod alobalem nezrůžoví

  3. Zapečené těstoviny vyklopíme na talíř, dnem vzhůru. Díky slanině, kterou jsme poskládali na dno, nákyp vyklopíme snadno a také krásně drží tvar

  4. Rychlý nákyp z těstovin podáváme teplý, ale výtečně chutná i studený, nakrájený na kousky. Doplníme okurkovým nebo jiným salátem z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!