Rychlý nepečený jahodový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- šlehačka 250 ml smetana na šlehání 3 lžíce cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 570 g zakysaná smetana 1 balíček dětské piškoty 400 g čerstvé jahody
Postup Rychlý nepečený jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat
Šlehačku vyšleháme do tuha a zašleháme do ní vanilkové cukry. Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým cukrem a obě směsi lehce promícháme
Na dno dortové formy rozeskládáme piškoty, pokud není dort určen dětem, můžeme je pokapat nějakým alkoholem. Na piškoty naskládáme na půlky rozřízlé jahody a přelijeme polovinou smetanové hmoty. Postup ještě jednou zopakujeme
Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice. Podáváme ozdobené čerstvými jahodami a šlehačkou.