Zázvorová rýže s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g cukr
olej
sůl
150 g kuřecí prsa
40 g čerstvý zázvor
1 lžíce sojová omáčka
petrželová nať
30 g mandlové lupínky
50 ml červený vinný ocet
600 - 700 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
200 g kulatozrnná rýže
1 ks větší šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Plátek kuřecího masa naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a odložíme do lednice. Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Ocet promícháme s cukrem a krátce povaříme. Do takto připraveného nálevu vložíme nakrájený zázvor a necháme asi 1 hodinu louhovat. Potom zázvor scedíme a necháme okapat

  2. Na oleji lehce osmahneme jemně nakrájenou cibuli šalotku, ke které přimícháme suchou rýži a vše krátce orestujeme. Pak k rýži přiléváme po částech a za stálého míchání vývar, který necháme vždy při mírném varu odpařit, opět podléváme. Vaříme tak dlouho, dokud nebude rýže měkká na skus. Asi v polovině vaření vmícháme k rýži okapaný zázvor a vše dovaříme společně

  3. V jiné pánvi na malém množství oleje opečeme kuřecí nudličky ze všech stran, až jsou dorůžova. Potom kuřecí nudličky vmícháme do zázvorové rýže. Do směsi přidáme lupínky mandlí a vše ochutíme podle potřeby sojovou omáčkou

  4. Zázvorovou rýži s kuřecím masem podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!