Zázvorová rýže s kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g cukr olej sůl 150 g kuřecí prsa 40 g čerstvý zázvor 1 lžíce sojová omáčka petrželová nať 30 g mandlové lupínky 50 ml červený vinný ocet 600 - 700 ml drůbeží vývar mletý černý pepř 200 g kulatozrnná rýže 1 ks větší šalotka
Postup Zázvorová rýže s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Plátek kuřecího masa naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a odložíme do lednice. Zázvor oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Ocet promícháme s cukrem a krátce povaříme. Do takto připraveného nálevu vložíme nakrájený zázvor a necháme asi 1 hodinu louhovat. Potom zázvor scedíme a necháme okapat
Na oleji lehce osmahneme jemně nakrájenou cibuli šalotku, ke které přimícháme suchou rýži a vše krátce orestujeme. Pak k rýži přiléváme po částech a za stálého míchání vývar, který necháme vždy při mírném varu odpařit, opět podléváme. Vaříme tak dlouho, dokud nebude rýže měkká na skus. Asi v polovině vaření vmícháme k rýži okapaný zázvor a vše dovaříme společně
V jiné pánvi na malém množství oleje opečeme kuřecí nudličky ze všech stran, až jsou dorůžova. Potom kuřecí nudličky vmícháme do zázvorové rýže. Do směsi přidáme lupínky mandlí a vše ochutíme podle potřeby sojovou omáčkou
Zázvorovou rýži s kuřecím masem podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.