Ostré vepřové kotlety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
olej
sůl
3 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
1/2 lžičky limetková šťáva
1/2 lžičky drcený koriandr
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 lžíce umeocet
1 lžíce hořčice se semínky
4 ks vetší vepřový kotlet s kostí
3 lžíce sladko-kyselá chilli omáčka
1/2 lžičky mleté sušené chilli papričky
500 g ploché fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. 2 lžíce oleje promícháme s chilli omáčkou, hořčicí, umeoctem, chilli kořením, koriandrem, limetkovou šťávou a cukrem. Takto připravenou marinádou potřeme kotlety ze všech stran, uzavřeme je do folie a necháme nejméně hodinu odležet v chladu

  2. Mezitím si připravíme fazolové lusky. Větší množství vody osolíme a spolu s bobkovým listem a celým pepřem ji přivedeme k varu. Ve vroucí vodě blanžírujeme fazolové lusky asi 3 - 5 minut do poloměkka a potom je ihned ponoříme do ledové vody. Vychladlé lusky necháme okapat

  3. Odležené kotlety opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Pak je vyjmeme z výpeku, přendáme do pekáčku, zakryjeme a necháme asi 10 minut v teplé troubě dojít. Na výpeku prohřejeme okapané fazolové lusky, které podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat

  4. Ostré vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme fazolovými lusky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!