Ostré vepřové kotlety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr olej sůl 3 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej 1/2 lžičky limetková šťáva 1/2 lžičky drcený koriandr mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 1 lžíce umeocet 1 lžíce hořčice se semínky 4 ks vetší vepřový kotlet s kostí 3 lžíce sladko-kyselá chilli omáčka 1/2 lžičky mleté sušené chilli papričky 500 g ploché fazolové lusky
Postup Ostré vepřové kotlety
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. 2 lžíce oleje promícháme s chilli omáčkou, hořčicí, umeoctem, chilli kořením, koriandrem, limetkovou šťávou a cukrem. Takto připravenou marinádou potřeme kotlety ze všech stran, uzavřeme je do folie a necháme nejméně hodinu odležet v chladu
Mezitím si připravíme fazolové lusky. Větší množství vody osolíme a spolu s bobkovým listem a celým pepřem ji přivedeme k varu. Ve vroucí vodě blanžírujeme fazolové lusky asi 3 - 5 minut do poloměkka a potom je ihned ponoříme do ledové vody. Vychladlé lusky necháme okapat
Odležené kotlety opečeme z obou stran na oleji dorůžova. Pak je vyjmeme z výpeku, přendáme do pekáčku, zakryjeme a necháme asi 10 minut v teplé troubě dojít. Na výpeku prohřejeme okapané fazolové lusky, které podle potřeby dochutíme a můžeme servírovat
Ostré vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme fazolovými lusky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s opečeným bramborem nebo jen s pečivem.