Salát do velkého hrnce recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 kg cukr
40 dkg sůl
3 l ocet
12 l voda
12 ks hřebíček
zelenina
15 ks bobkový list
0,5 hrstí nové koření
0,5 hrstí pepř
3 balíčky hořčičné semeno
6 dkg vinná síra

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce (30l) dáme vařit vodu, ocet, koření, sůl, cukr a hořčičné semeno

  2. Převaříme a v nálevu rozmícháme vinnou síru. Pyrosiřičitan koupíme v drogerii. Do takto připraveného nálevu postupně, tak jak nám zelenina na zahrádce dozrává, dáváme dobře omyté různě velké kousky zeleniny. Můžeme dávat opravdu vše, co máme rádi. Nehodí se snad jen červená rajčata. Použijeme třeba okurky, cibule, česnek, patizony, cuketu, mrkev, celer, papriky, květák, kedluben nebo zelí

  3. První 3 týdny je nutné salát každý den promíchat. Uložíme ho v chladu a pak už je jen na chuti každého z nás, kdy první kousky zeleniny již začneme konzumovat. Nezapomínáme ovšem další zeleninu stále přihazovat a míchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!