Salát do velkého hrnce recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 kg cukr 40 dkg sůl 3 l ocet 12 l voda 12 ks hřebíček zelenina 15 ks bobkový list 0,5 hrstí nové koření 0,5 hrstí pepř 3 balíčky hořčičné semeno 6 dkg vinná síra
Postup Salát do velkého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce (30l) dáme vařit vodu, ocet, koření, sůl, cukr a hořčičné semeno
Převaříme a v nálevu rozmícháme vinnou síru. Pyrosiřičitan koupíme v drogerii. Do takto připraveného nálevu postupně, tak jak nám zelenina na zahrádce dozrává, dáváme dobře omyté různě velké kousky zeleniny. Můžeme dávat opravdu vše, co máme rádi. Nehodí se snad jen červená rajčata. Použijeme třeba okurky, cibule, česnek, patizony, cuketu, mrkev, celer, papriky, květák, kedluben nebo zelí
První 3 týdny je nutné salát každý den promíchat. Uložíme ho v chladu a pak už je jen na chuti každého z nás, kdy první kousky zeleniny již začneme konzumovat. Nezapomínáme ovšem další zeleninu stále přihazovat a míchat.