Ostřejší hemenex recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 3 ks cibule vegeta harissa 10 dkg anglická slanina sójová omáčka 5 - 10 dkg tvrdý sýr mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce vepřové sádlo granulovaný sušený česnek 20 dkg točený salám 2 ks bílá paprika
Postup Ostřejší hemenex
Postup přípravy receptu
-
Papriky omyjeme a nakrájíme na kratší proužky. Točený salám nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme
Na větší pánvi rozpustíme lžíci sádla. Nakrájené papriky dáme na pánev, přidáme sójovou omáčku a necháme osmahnout. Salám rozložíme na celou plochu pánve. Jednotlivá kolečka salámu potřeme podle chuti harissou, okořeníme sušeným česnekem a pokapeme sójovou omáčkou. Přikryjeme poklicí a necháme cca 3 - 5 minut podusit
Část cibule rozložíme na pánev, okořeníme mletou paprikou a vegetou. Dále rozložíme plátky anglické slaniny a opět necháme chvíli podusit. Potom na slaninu rozklepneme vejce, rozložíme zbývající cibuli, osolíme, přidáme mletý pepř, opět okořeníme paprikou, vegetou a povrch posypeme strouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a necháme na mírném plameni cca 10 minut podusit
Ostřejší hemenex podáváme s chlebem.