Ostřejší hemenex recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
3 ks cibule
vegeta
harissa
10 dkg anglická slanina
sójová omáčka
5 - 10 dkg tvrdý sýr
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce vepřové sádlo
granulovaný sušený česnek
20 dkg točený salám
2 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme a nakrájíme na kratší proužky. Točený salám nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme

  2. Na větší pánvi rozpustíme lžíci sádla. Nakrájené papriky dáme na pánev, přidáme sójovou omáčku a necháme osmahnout. Salám rozložíme na celou plochu pánve. Jednotlivá kolečka salámu potřeme podle chuti harissou, okořeníme sušeným česnekem a pokapeme sójovou omáčkou. Přikryjeme poklicí a necháme cca 3 - 5 minut podusit

  3. Část cibule rozložíme na pánev, okořeníme mletou paprikou a vegetou. Dále rozložíme plátky anglické slaniny a opět necháme chvíli podusit. Potom na slaninu rozklepneme vejce, rozložíme zbývající cibuli, osolíme, přidáme mletý pepř, opět okořeníme paprikou, vegetou a povrch posypeme strouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a necháme na mírném plameni cca 10 minut podusit

  4. Ostřejší hemenex podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!