Těstovinový salát se sardelovými očky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 svazek ředkvičky
1 ks pórek
1 balíček těstoviny
2 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek zakysaná smetana
1 konzerva sterilovaná kukuřice
2 konzervy sardelová očka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na balení, scedíme a necháme vychladnout

  2. Pórek a ředkvičky umyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Kukuřici necháme okapat a sardelová očka nakrájíme na malé kousky. Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na malé kousky

  3. Do mísy k těstovinám, nakrájené zelenině a vejcím přidáme hořčici, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, ale není to vůbec nutné. Sardelová očka salát dobře ochutí. Salát necháme chvíli uležet a podáváme

  4. Těstovinový salát se sardelovými očky podáváme jako chutný lehký pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!