Zapečené rybí filé s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
80 g máslo
80 g eidam
hladká mouka
olej na smažení
zelená petrželka
800 g rybí filé
mletý černý pepř
300 g cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vejci. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr eidam nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme nadrobno

  2. Rybí filé opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a potom narovnáme do zapékací misky. Filé potřeme prolisovaným česnekem, přidáme rajčata a nahoru rozložíme eidam. Vše pokapeme kouskem rozehřátého másla a posypeme nakrájenou petrželkou

  3. Rybí filé dáme zapéct do předehřáté trouby

  4. Zapečené rybí filé s rajčaty můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!