Makovky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
300 ml mléko
bílek
42 g droždí
140 g cukr krystal
1 špetka mletá skořice
800 g polohrubá mouka
140 g rozpuštěné máslo
maková náplň

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Všechny uvedené suroviny s kváskem zpracujeme v tuhé těsto, které necháme nakynout

  2. Kynuté těsto rozdělíme na šestiny a z každého dílu vyválíme obdélník. Ten potřeme náplní. Podélně poskládáme na třetiny a rozkrájíme na třetiny. Důležitá je délka pruhů, která musí být dostatečná k tomu, abychom je mohli zaplést. Každý ostrým nožem rozřízneme na tři úzké proužky, nedokrojíme až do konce. Spleteme copánky a klademe na plech s papírem na pečení. Makovky necháme ještě chvíli nakynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 - 20 minut. Kdo nemá rád mák, může použít tvarohovou náplň

  3. Upečené makovky necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy