Salát Coleslaw recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 20 g majonéza 100 g mrkev pepř olivový olej 20 g kysaná smetana 200 g bílé zelí 140 g sterilovaná Zlatá kukuřice Bonduelle (1 konzerva 212 ml)
Postup Salát Coleslaw
Postup přípravy receptu
-
Zelí nastrouháme najemno, ochutíme octem, cukrem, solí a zakápneme olejem. Necháme 30 minut odležet. Mezitím si očistíme mrkev a nastrouháme ji na nudličky. Kukuřici scedíme. Do zelí zamícháme připravenou mrkev a kukuřici, majonézu a kysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme, nejlépe s bílým pečivem nebo toasty
Tip: pro vylepšení barevnosti můžeme přidat spařenou brokolici. Místo majonézy můžeme použít kysanou smetanu nebo jogurt, do kterého zašleháme olivový olej. Pro zahuštění můžeme přidat škrob nebo sušenou bramborovou kaši
připravil p. Albert Hauptmann