Perníkové těsto recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
25 g máslo
1 lžíce voda
100 g med
250 g cukr moučka
600 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžíce perníkové koření
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a prosátý cukr důkladně v míse promícháme. Přidáme tekutý med (nechávám přes noc na topení), rozpuštěné máslo i koření a vše spolu dobře promícháme. Polovinu mouky smícháme se sodou a postupně přisypáváme do tekuté směsi

  2. Zbylou mouku nasypeme na vál, vyklopíme obsah mísy a rukama uhněteme nelepivé pevné těsto. Hotové těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme jej 4 dny odležet při pokojové teplotě

  3. Pak těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na plát 3 - 5 mm silný. Pomocí formiček vypichujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem

  4. Plech vložíme do předehřáté trouby a perníčky pečeme asi 7 minut na 220 °C. Mírně vychladlé perníčky potřeme pro lesk rozšlehaným vajíčkem. Studené perníčky potom zdobíme bílkovou polevou a necháme alespoň týden rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!