Koprovka s brambory a vejci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 lžíce máslo
1 lžíce ocet
12 ks brambory
mléko
250 ml smetana
2 lžíce hladká mouka
500 ml masový vývar
1 svazek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do studené osolené vody. Kopr omyjeme, odstraníme tuhé stonky a zbývající části nakrájíme na jemno

  2. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme mléko, důkladně rozmícháme a necháme 20 minut vařit. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Do omáčky přidáme kopr, osolíme, podle chuti přidáme cukr s octem a necháme přejít varem. Pak přilijeme smetanu a případně ještě dochutíme, už nevaříme. Brambory slijeme, vejce oloupeme, podélně přepůlíme a podáváme s omáčkou

  3. Koprovku s brambory a vejci podáváme na stůl jako chutný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!