Jahodové muffiny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 100 g cukr krupice 100 g polohrubá mouka 2 lžíce horká voda 15 ks jahoda 2 lžíce jahodový sirup 2 kapky jahodové aroma 1 špetka červené barvivo jahodová poleva
Postup Jahodové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr, kapku jahodového aroma a horkou vodu s jahodovým sirupem vyšleháme do světlé pěny
Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou barviva (nemusí být) a vmícháme ji do žloutkové pěny. Jako poslední opatrně vmícháme sníh z bílků (šleháme maximálně na 3. stupeň)
Nadýchané těsto nalijeme do košíčků naskládaných na plech pouze do 1/3, do každého dáme jahodu (překrojenou na čtvrtky) a doplníme těstem do 3/4 obsahu
Jahodové muffiny vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C do zezlátnutí asi 20 minut
Před podáváním můžeme muffiny postříkat jahodovou polevou.