Dýňová polévka zdobená pancettou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
500 ml vývar
1/2 ks citron
180 g mrkev
100 g petržel
2 ks šalotka
1 kelímek žervé
500 ml jablečný džus
dýňová semínka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
8 plátků pancetta
1 ks máslová dýně
olej z hroznových jader

Postup přípravy receptu

  1. Dýni, šalotku a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme zeleninu a důkladně vše orestujeme. Restovanou zeleninu zalijeme džusem, citronovou šťávou a necháme ho téměř vydusit. Pak přilijeme vývar a dusíme, až zelenina změkne. Podle potřeby přilijeme vodu

  3. Pancettu nakrájíme na nudličky a na pánvi ji necháme vyškvařit. Vsypeme dýňová semínka a lehce je společně s pancettou opražíme. Základ polévky opepříme, přidáme žervé, oříšek másla a vše rozmixujeme

  4. Dýňovou polévku ochutíme pepřem a solí a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce ozdobíme pancettou s dýňovými semínky. Nakonec dýňovou polévku jen lehce zakápneme olejem z hroznových jader.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!