Dýňová polévka zdobená pancettou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 500 ml vývar 1/2 ks citron 180 g mrkev 100 g petržel 2 ks šalotka 1 kelímek žervé 500 ml jablečný džus dýňová semínka muškátový oříšek mletý černý pepř 8 plátků pancetta 1 ks máslová dýně olej z hroznových jader
Postup Dýňová polévka zdobená pancettou
Postup přípravy receptu
-
Dýni, šalotku a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky
V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme zeleninu a důkladně vše orestujeme. Restovanou zeleninu zalijeme džusem, citronovou šťávou a necháme ho téměř vydusit. Pak přilijeme vývar a dusíme, až zelenina změkne. Podle potřeby přilijeme vodu
Pancettu nakrájíme na nudličky a na pánvi ji necháme vyškvařit. Vsypeme dýňová semínka a lehce je společně s pancettou opražíme. Základ polévky opepříme, přidáme žervé, oříšek másla a vše rozmixujeme
Dýňovou polévku ochutíme pepřem a solí a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce ozdobíme pancettou s dýňovými semínky. Nakonec dýňovou polévku jen lehce zakápneme olejem z hroznových jader.