Rizoto s krevetami a šafránem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 plátek máslo 1/2 ks pórek 1 lžička šafrán parmazán 2 dl bílé víno mletý pepř 200 g jasmínová rýže citronová štáva 270 g předvařené tygří krevety
Postup Rizoto s krevetami a šafránem
Postup přípravy receptu
-
Rýži propereme, vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme zhruba 15 minut. Zbylou vodu slijeme. Rýži zalijeme 0,5 dl bílého vína a mícháme, dokud se víno nevyvaří
Z pórku použijeme především zelenou část, která v rizotu barevně vynikne. Nakrájíme jej na kolečka, česnek na plátky. Krevety pouze opereme ve vodě
Na rozehřátém oleji orestujeme pórek s česnekem. Přidáme krevety, plátek másla a opět restujeme. Po pár minutách dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a šafránem. Směs podlijeme zbylým vínem a 3 - 4 minuty podusíme. Do uvařených krevet vmícháme rýži
Rizoto s krevetami a šafránem můžeme na talíři lehce posypat strouhaným parmazánem. Ihned podáváme.