Rizoto s krevetami a šafránem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 plátek máslo
1/2 ks pórek
1 lžička šafrán
parmazán
2 dl bílé víno
mletý pepř
200 g jasmínová rýže
citronová štáva
270 g předvařené tygří krevety

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propereme, vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme zhruba 15 minut. Zbylou vodu slijeme. Rýži zalijeme 0,5 dl bílého vína a mícháme, dokud se víno nevyvaří

  2. Z pórku použijeme především zelenou část, která v rizotu barevně vynikne. Nakrájíme jej na kolečka, česnek na plátky. Krevety pouze opereme ve vodě

  3. Na rozehřátém oleji orestujeme pórek s česnekem. Přidáme krevety, plátek másla a opět restujeme. Po pár minutách dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a šafránem. Směs podlijeme zbylým vínem a 3 - 4 minuty podusíme. Do uvařených krevet vmícháme rýži

  4. Rizoto s krevetami a šafránem můžeme na talíři lehce posypat strouhaným parmazánem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!