Jogurtová crostata s marmeládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 60 g máslo marmeláda 350 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 1 lžička kypřící prášek do pečiva 100 g třtinový cukr 120 g bílý smetanový jogurt
Postup Jogurtová crostata s marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Z prosáté mouky, prášku do pečiva, vejce, jogurtu, cukru, soli, nakrájeného studeného másla a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těstový bochníček, který necháme odpočinout půl hodiny v lednici
Z těsta odebereme kousek, ze kterého vyválíme mřížky na přikrytí. Z většího těsta vyválíme tvar naší kulaté formy, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Těsto potřeme větší vrstvou marmelády podle chuti a marmeládu přikryjeme mřížkami
Pečeme asi 30 - 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Crostatu necháme po upečení vychladnout
Jogurtovou crostatu s marmeládou podle chuti pocukrujeme a podáváme u kávy a čaje.