Makové suflé recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce rum
1 - 2 špetky vanilka
4 lžíce med
1/2 lžičky mletá skořice
25 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
100 g mletý mák
máslo na vymazání
75 g mleté lískové ořechy
1 ks střední jablko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zakápneme rumem a zatím necháme odležet

  2. Žloutky s medem, nastrouhanou citronovou kůrou, mletou skořicí a vanilkou (asi na špičku nože) vymícháme do pěny. Přidáme mletý mák, namleté ořechy, mouku a nakonec jablko a vyšlehané bílky. Bílky vmícháme jen zlehka, aby bylo těsto nadýchané

  3. Menší formičky s rovným okrajem vymažeme máslem. Rozdělíme do nich těsto na makové suflé a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme na druhé mřížce odspodu, aby suflé během pečení dobře stoupalo. Makové suflé pečeme 30 minut. Popraskané vršky nejsou na škodu

  4. Ještě teplé makové suflé vyklepneme z formiček, ale můžeme je podávat i přímo ve formičkách. Podáváme s kysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou. Makové suflé je výborné ještě teplé, ale i zastudena si najde své příznivce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!