Jogurtová hrachová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl majoránka voda zelená petrželka tekuté polévkové koření 350 ml smetanový bílý jogurt 500 g půlený žlutý hrách
Postup Jogurtová hrachová polévka
Postup přípravy receptu
-
Půlený hrách probereme, propláchneme a namočíme na 3 hodiny do vody. V téže vodě uvaříme doměkka. Osobně mám raději, když se hrách téměř rozpadá. Pokud se nám zdá vody příliš, slijeme ji
Hrách promačkáme párkrát šťouchadlem na brambory, vrátíme na plotýnku, vmícháme hustý bílý jogurt a dochutíme - solí, tekutým polévkovým kořením, majoránkou a nasekanou petrželkou (nebo sušenou). Polévku nezahušťujeme
Jogurtovou hrachovou polévku můžeme podávat ihned v miskách. Výborná je s chlebem i topinkami. My ji doma máme klidně i místo hlavního chodu, je dost sytá.