Rizoto s játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
olivový olej
mletý bílý pepř
1 konzerva sterilovaný hrášek
worcestrová omáčka
čerstvé bylinky
300 - 400 g kuřecí játra
300 g jasmínová rýže
1 kostka bylinkový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme nejdřív cibulku, potom přidáme játra a podusíme doměkka. Odstavíme, osolíme, opepříme a zakapeme worcestrem

  2. Mezitím uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Do vody vhodíme kostku bylinkového bujonu. Rýži můžeme stejně jako játra podusit na cibulce

  3. Teď už jen všechno promícháme - rýži s játry, scezeným hráškem a dochutíme. Podle chuti ještě osolíme, přidáme oblíbené čerstvé bylinky apod

  4. Rizoto s játry podáváme jako teplý hlavní chod třeba se sterilovanou okurkou a krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!