Rizoto s játry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule olivový olej mletý bílý pepř 1 konzerva sterilovaný hrášek worcestrová omáčka čerstvé bylinky 300 - 400 g kuřecí játra 300 g jasmínová rýže 1 kostka bylinkový bujón
Postup Rizoto s játry
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme nejdřív cibulku, potom přidáme játra a podusíme doměkka. Odstavíme, osolíme, opepříme a zakapeme worcestrem
Mezitím uvaříme jasmínovou rýži podle návodu na obalu. Do vody vhodíme kostku bylinkového bujonu. Rýži můžeme stejně jako játra podusit na cibulce
Teď už jen všechno promícháme - rýži s játry, scezeným hráškem a dochutíme. Podle chuti ještě osolíme, přidáme oblíbené čerstvé bylinky apod
Rizoto s játry podáváme jako teplý hlavní chod třeba se sterilovanou okurkou a krajícem chleba.