Dýňová polévka se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
sůl
vývar
30 g máslo
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1/2 lžičky kmín
4 ks rajče
2 - 3 ks bobkový list
1/2 lžičky mletý pepř
1 kelímek zakysaná smetana
1 špetka muškátový květ
krutony
1 ks dýně hokaido
Postup Dýňová polévka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle. Přidáme na kousky nakrájenou dýni hokaido, kterou důkladně omyjeme a vydlabeme. Loupat nemusíme, slupka se během chvilky rozvaří a změkne
K dýni a cibuli přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme doměkka (asi 20 minut). Ke konci vaření přidáme omytá a na kostky nakrájená rajčata. Čím větší dýni použijeme, tím bude polévka hustější. Bobkové listy vyndáme
Dýňovou polévku důkladně rozmixujeme, dochutíme majoránkou, špetkou muškátového květu a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nakonec promixujeme společně se zakysanou smetanou a máme hotovo
Dýňovou polévku se zakysanou smetanou podáváme horkou. V misce či na talíři posypeme opečenými krutony.