Dýňová polévka se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl vývar 30 g máslo 1 lžička majoránka 1 ks cibule 1/2 lžičky kmín 4 ks rajče 2 - 3 ks bobkový list 1/2 lžičky mletý pepř 1 kelímek zakysaná smetana 1 špetka muškátový květ krutony 1 ks dýně hokaido
Postup Dýňová polévka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle. Přidáme na kousky nakrájenou dýni hokaido, kterou důkladně omyjeme a vydlabeme. Loupat nemusíme, slupka se během chvilky rozvaří a změkne
K dýni a cibuli přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme doměkka (asi 20 minut). Ke konci vaření přidáme omytá a na kostky nakrájená rajčata. Čím větší dýni použijeme, tím bude polévka hustější. Bobkové listy vyndáme
Dýňovou polévku důkladně rozmixujeme, dochutíme majoránkou, špetkou muškátového květu a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nakonec promixujeme společně se zakysanou smetanou a máme hotovo
Dýňovou polévku se zakysanou smetanou podáváme horkou. V misce či na talíři posypeme opečenými krutony.