Listová pizza s romadúrem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 ks romadúr oregáno 1 ks středně velká cibule 300 g listové těsto 100 g anglická slanina 200 g uzené maso rajčatové pyré 200 g sýr ementáler 45%
Postup Listová pizza s romadúrem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s na kostičky nakrájenou slaninou (polovina kostiček) orestujeme a necháme vychladnout. Romadúr rozkrojíme na čtvrtky a ty na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo
Těsto rozválíme na velikost plechu a přeneseme na lehce vymazaný plech. Po celé ploše potřeme rajčatovým pyré (včetně okrajů) a posypeme směsí cibule a slaniny, přisypeme kostičky uzeného masa a romadúru a vše poprášíme oreganem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme strouhaný sýr a pizzu vložíme do vyhřáté trouby
Listovou pizzu s romadúrem pečeme do zezlátnutí okrajů, trvá to asi 20 minut
Horkou listovou pizzu s romadúrem rozkrájíme a mírně vychladlou podáváme.