Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 200 ml mléko šlehačka 1 lžička prášek do pečiva jahody 1 - 2 lžíce cukr krupice 1 kelímek zakysaná smetana olej na smažení 1 balíček jahodový pudinkový prášek 1 ks vejce (L) 3 lžíce hladká mouka (vrchovaté) jahodovo-pomerančová marmeláda jahodový toping
Postup Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme vejce se smetanou. Přilijeme mléko a vsypeme pudinkový prášek, cukr, mouku, sůl i prášek do pečiva. Všechny ingredience důkladně promícháme do polořídkého palačinkového těsta
Na rozehřáté pánvi jemně vytřené olejem ihned smažíme tenké růžové palačinky. Z obou stran opečené palačinky klademe na papírové utěrky, které zachytí přebytečný olej
Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany potřeme jahodovo-pomerančovou marmeládou, složíme do trojúhelníčku a po třech rozdělíme na talíře
Před podáváním každou palačinku ozdobíme hvězdičkou šlehačky a čerstvou jahodou. Dětem můžeme palačinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapití doporučuji čerstvé plnotučné mléko
Uvedené množství je na 9 palačinek - pro 3 lidičky.