Fazolové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 50 g cibule olej na smažení strouhaná houska mletý černý pepř 300 g suché bílé fazole 1 ks středně velká brambora
Postup Fazolové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Suché bílé fazole přebereme a namočíme přes noc do studené vody. Potom je v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Bramboru uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Česnek sloupneme a prolisujeme
Měkké fazole slijeme a zpola rozmixujeme. Přidáme prolisovanou bramboru, osmaženou cibuli, česnek a vejce. Osolíme, opepříme a řádně vše promícháme. Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
Fazolové karbanátky můžeme podávat s vařenými brambory a dušeným špenátem. Výborně chutnají s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.