Drůbeží játrová omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 2 ks cibule mletý pepř 1,5 lžíce hladká mouka 500 ml masový vývar drcený kmín 400 g kuřecí játra
Postup Drůbeží játrová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Dvě menší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme plátek másla a cibuli necháme zesklovatět. Poté přidáme očištěná a nakrájená játra a orestujeme. Po chvíli osolíme, opepříme, přisypeme drcený kmín a vlijeme vývar. Necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou
Jakmile jsou játra hotová, polovinu z nich dáme bokem a zbytek rozmixujeme. Podle uvážení přecedíme. Ve sklenici rozmícháme trochu vody s hladkou moukou a vmícháme do omáčky. Chvíli povaříme a nakonec do omáčky vložíme zbylá játra. Je-li potřeba, játrovou omáčku ještě osolíme a opepříme
Drůbeží játrovou omáčku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.