Drůbeží karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce vejce mléko 1 ks houska 1 lžíce vegeta 2 lžíce hladká mouka hladká mouka muškátový oříšek 3 lžíce čerstvá petrželka strouhaná houska mletý černý pepř 200 g krůtí šunka 500 g vykoštěné krůtí stehno
Postup Drůbeží karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno očistíme od blan a šlach. Omyjeme a umeleme. Šunku velice jemně usekáme. Housku pokrájíme a namočíme do mléka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku velmi jemně usekáme
V míse promícháme mleté maso se šunkou, vejci, vegetou, česnekem a vymačkanou houskou. Přidáme mouku a petrželku. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Masovou směs řádně propracujeme a necháme asi půl hodiny rozležet
Potom ze směsi tvoříme koule ve velikosti tenisových míčků, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Drůbeží karbanátky zvolna smažíme na oleji dozlatova
Drůbeží karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zdobíme bylinkami. Můžeme doplnit kyselou okurkou, nebo čerstvou zeleninou.