Drůbeží karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
vejce
mléko
1 ks houska
1 lžíce vegeta
2 lžíce hladká mouka
hladká mouka
muškátový oříšek
3 lžíce čerstvá petrželka
strouhaná houska
mletý černý pepř
200 g krůtí šunka
500 g vykoštěné krůtí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno očistíme od blan a šlach. Omyjeme a umeleme. Šunku velice jemně usekáme. Housku pokrájíme a namočíme do mléka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku velmi jemně usekáme

  2. V míse promícháme mleté maso se šunkou, vejci, vegetou, česnekem a vymačkanou houskou. Přidáme mouku a petrželku. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Masovou směs řádně propracujeme a necháme asi půl hodiny rozležet

  3. Potom ze směsi tvoříme koule ve velikosti tenisových míčků, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Drůbeží karbanátky zvolna smažíme na oleji dozlatova

  4. Drůbeží karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zdobíme bylinkami. Můžeme doplnit kyselou okurkou, nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!