Fazolové kuličky k rajské omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce kečup 1 ks mrkev 1 lžíce grilovací koření 3 lžíce hrubá mouka hrubá mouka olej na smažení 2 ks červená řepa 3 lžíce cizrnová mouka 1 hrnek tmavé fazole 2 lžičky garam masala 2 lžíce tamari
Postup Fazolové kuličky k rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a uvaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily
Očistíme si zeleninu (kromě červené řepy). Červenou řepu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu pokrájenou na menší kousky. Když jsou uvařeny fazole, přimícháme vařenou řepu a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme mrkev, cibuli, všechno koření, prolisovaný česnek, mouky, kečup nebo cikánskou směs a hořčici
Z fazolové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje
Fazolové kuličky jsou vynikající k rajské omáčce
Tip: Hmoty bylo poněkud moc, tak jsem část víc rozmixovala, rázem byla na světě výborná pomazánka bez další tepelné či jiné úpravy.