Fazolové kuličky k rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce kečup
1 ks mrkev
1 lžíce grilovací koření
3 lžíce hrubá mouka
hrubá mouka
olej na smažení
2 ks červená řepa
3 lžíce cizrnová mouka
1 hrnek tmavé fazole
2 lžičky garam masala
2 lžíce tamari

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a uvaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily

  2. Očistíme si zeleninu (kromě červené řepy). Červenou řepu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu pokrájenou na menší kousky. Když jsou uvařeny fazole, přimícháme vařenou řepu a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme mrkev, cibuli, všechno koření, prolisovaný česnek, mouky, kečup nebo cikánskou směs a hořčici

  3. Z fazolové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje

  4. Fazolové kuličky jsou vynikající k rajské omáčce

  5. Tip: Hmoty bylo poněkud moc, tak jsem část víc rozmixovala, rázem byla na světě výborná pomazánka bez další tepelné či jiné úpravy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!