Velikonoční barevné řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 60 g máslo 250 ml mléko 1 kostka droždí 1 kostka tvaroh 70 g cukr krupice 120 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 470 g polohrubá mouka 12 - 15 lžiček meruňková marmeláda 1 sklenka jahodová marmeláda 1 ks vejce (L)
Postup Velikonoční barevné řezy
Postup přípravy receptu
-
Do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru a promícháme. Kvásek necháme vzejít na teplém místě
Mouku v míse promícháme se špetkou soli a cukrem. Přidáme kvásek, zbylé vlažné mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Vařečkou vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě 40 minut kynout
Pak těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm (opravdu ne silnější) a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme jahodovou marmeládou
Tvaroh vymícháme s oběma cukry a vejcem dohladka. Oslazeným tvarohem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na povrch moučníku nastříkáme kolečka - představuje bílek vajíček. Pokud je tvaroh řidší, dáme pouze žloutek, jinak se tvarohový krém při pečení "rozteče" (jako mě)
Do středu tvarohového kolečka dáme lžičku meruňkové marmelády - "žloutek". Připravenou buchtu necháme ještě dalších 15 minut kynout
Velikonoční barevné řezy pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Po vychladnutí krájíme na čtverečky tak, aby "vejce" bylo uprostřed.