Velikonoční barevné řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
60 g máslo
250 ml mléko
1 kostka droždí
1 kostka tvaroh
70 g cukr krupice
120 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
470 g polohrubá mouka
12 - 15 lžiček meruňková marmeláda
1 sklenka jahodová marmeláda
1 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru a promícháme. Kvásek necháme vzejít na teplém místě

  2. Mouku v míse promícháme se špetkou soli a cukrem. Přidáme kvásek, zbylé vlažné mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Vařečkou vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě 40 minut kynout

  3. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm (opravdu ne silnější) a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme jahodovou marmeládou

  4. Tvaroh vymícháme s oběma cukry a vejcem dohladka. Oslazeným tvarohem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na povrch moučníku nastříkáme kolečka - představuje bílek vajíček. Pokud je tvaroh řidší, dáme pouze žloutek, jinak se tvarohový krém při pečení "rozteče" (jako mě)

  5. Do středu tvarohového kolečka dáme lžičku meruňkové marmelády - "žloutek". Připravenou buchtu necháme ještě dalších 15 minut kynout

  6. Velikonoční barevné řezy pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Po vychladnutí krájíme na čtverečky tak, aby "vejce" bylo uprostřed.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!