Velikonoční beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks žloutek 1 ks bílek 4 ks bílek 2 ks mandle 200 g cukr krupice 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 240 g polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva 1 lžička citronová šťáva 1 ks lískové ořechy
Postup Velikonoční beránek
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C
Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme
Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme
Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos
Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.