Velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks žloutek
1 ks bílek
4 ks bílek
2 ks mandle
200 g cukr krupice
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
240 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička citronová šťáva
1 ks lískové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C

  2. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme

  3. Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme

  4. Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos

  5. Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!