Velikonoční bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 375 g máslo 150 g rozinky 30 g droždí 250 g cukr moučka 1 lžička citronová kůra 500 g polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva 1 šálek vlažné mléko 4 lžíce horká voda máslo na vymaštění 1 lžička pomerančová kůra strouhanka na vysypání formy
Postup Velikonoční bábovka
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru a vlažné mléko. Kvásek necháme asi 20 minut kynout
Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Oprané rozinky přidáme do těsta a to vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a velikonoční bábovku pečeme 30 - 40 minut
Upečenou velikonoční bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopíme
Z citronové šťávy, vody a cukru utřeme polevu a velikonoční bábovku jí potřeme.