Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 4 plátky máslo 4 ks brambory brokolice 3 dkg niva zelenina 3 dkg eidam olivový olej 2 kostky rybí filé 4 lžíce kukuřičná strouhanka
Postup Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory vybereme bez vad, důkladně očistíme kartáčkem a podélně rozpůlíme. Půlku brambory na plošce posolíme, vezmeme druhou polovinu a třeme je o sebe, aby se sůl rozpustila
Do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem naskládáme půlky brambor ploškou navrch. Brambory dáme péct asi na 25 minut do trouby rozehřáté na 200 °C, dokud nejsou nahoře vyfouknuté a opečené
Několik růžiček brokolice uvaříme do křupava v páře. Množství brokolice záleží na každém. Brokolici necháme zchladnout a nasekáme nadrobno do misky. Přidáme strouhané sýry, vejce, kukuřičnou strouhanku a již nesolíme, díky nivě je směs slaná dost. Směs dobře promícháme
Filé lehce osolíme a vložíme do zapékací misky vyložené alobalem. Pod každou porci filé dáme plátek másla. Na rybí filé navrstvíme připravenou směs. Povrch ještě posypeme kukuřičnou strouhankou a poklademe kousky másla, abychom získali křupavý povrch
V troubě zapékáme cca 20 minut filé se směsí. Nejlepší je mít dvě malé zapékací misky, které se vejdou do trouby obě a můžete tak péct brambory i rybu najednou
Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou podáváme s upečenými brambory.