Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 plátky máslo
4 ks brambory
brokolice
3 dkg niva
zelenina
3 dkg eidam
olivový olej
2 kostky rybí filé
4 lžíce kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vybereme bez vad, důkladně očistíme kartáčkem a podélně rozpůlíme. Půlku brambory na plošce posolíme, vezmeme druhou polovinu a třeme je o sebe, aby se sůl rozpustila

  2. Do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem naskládáme půlky brambor ploškou navrch. Brambory dáme péct asi na 25 minut do trouby rozehřáté na 200 °C, dokud nejsou nahoře vyfouknuté a opečené

  3. Několik růžiček brokolice uvaříme do křupava v páře. Množství brokolice záleží na každém. Brokolici necháme zchladnout a nasekáme nadrobno do misky. Přidáme strouhané sýry, vejce, kukuřičnou strouhanku a již nesolíme, díky nivě je směs slaná dost. Směs dobře promícháme

  4. Filé lehce osolíme a vložíme do zapékací misky vyložené alobalem. Pod každou porci filé dáme plátek másla. Na rybí filé navrstvíme připravenou směs. Povrch ještě posypeme kukuřičnou strouhankou a poklademe kousky másla, abychom získali křupavý povrch

  5. V troubě zapékáme cca 20 minut filé se směsí. Nejlepší je mít dvě malé zapékací misky, které se vejdou do trouby obě a můžete tak péct brambory i rybu najednou

  6. Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou podáváme s upečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!