Farmářský játrový špíz recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
2 snítky šalvěj
3 lžíce olivový olej
200 g anglická slanina
400 g telecí játra
1 ks malá bagetka
mletý černý pepř
1/2 lžičky sušený rozmarýn
2 ks feferonka (červená)

Postup přípravy receptu

  1. Sušenou rozmarýnu promneme v dlani. Oloupeme česnek a utřeme ho. Rozkrojíme feferonky a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a najemno nasekáme. Vše dáme do šálku, přelijeme olivovým oleje a dobře promícháme

  2. Opereme játra, osušíme je a nakrájíme na kostičky veliké asi 3cm. Opepříme je, přelijeme marinádou a necháme zhruba 2 hodiny odležet

  3. Bagetu nakrájíme na slabé krajíčky. Plátky slaniny nakrájíme na kousky. Opláchneme šalvěj, snítky osušíme a otrháme z nich lístky

  4. Ve vodě dobře namočíme dřevěné špejle. Vyjmeme játra z marinády a napícháme je na špejle. Prokládáme krajíčky bagety, plátky slaniny a lístky šalvěje. V pánvi rozpustíme máslo a špízy v něm ze všech stran dozlatova opečeme. Vyjmeme je a teprve potom osolíme, aby játra neztvrdla

  5. Můžeme podávat samotné, nebo třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!