Farmářský játrový špíz recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 2 snítky šalvěj 3 lžíce olivový olej 200 g anglická slanina 400 g telecí játra 1 ks malá bagetka mletý černý pepř 1/2 lžičky sušený rozmarýn 2 ks feferonka (červená)
Postup Farmářský játrový špíz
Postup přípravy receptu
-
Sušenou rozmarýnu promneme v dlani. Oloupeme česnek a utřeme ho. Rozkrojíme feferonky a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a najemno nasekáme. Vše dáme do šálku, přelijeme olivovým oleje a dobře promícháme
Opereme játra, osušíme je a nakrájíme na kostičky veliké asi 3cm. Opepříme je, přelijeme marinádou a necháme zhruba 2 hodiny odležet
Bagetu nakrájíme na slabé krajíčky. Plátky slaniny nakrájíme na kousky. Opláchneme šalvěj, snítky osušíme a otrháme z nich lístky
Ve vodě dobře namočíme dřevěné špejle. Vyjmeme játra z marinády a napícháme je na špejle. Prokládáme krajíčky bagety, plátky slaniny a lístky šalvěje. V pánvi rozpustíme máslo a špízy v něm ze všech stran dozlatova opečeme. Vyjmeme je a teprve potom osolíme, aby játra neztvrdla
Můžeme podávat samotné, nebo třeba s rýží.