Celerová pomazánka s karotkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

cukr
sůl
200 g celer
2 lžíce majonéza
50 g karotka
200 g lučina
100 g zakysaná smetana
citronová šťáva
1 lžička sardelová pasta
1 lžíce nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Mladý celer oloupeme a omyjeme. Vložíme do vroucí vody, kterou jsme předem osolili a okyselili citronovou šťávou. Celer povaříme asi 10 minut a necháme vystydnout. Karotku oškrábeme a omyjeme

  2. Vychladlý celer a karotku nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a podle chuti přisladíme

  3. Ze sýru lučina, zakysané smetany, majonézy a sardelové pasty utřeme hladký krém, který vmícháme do nastrouhané zeleniny. Ochutíme pažitkou a necháme odležet v chladu

  4. Celerovou pomazánku s karotkou mažeme nejlépe na tmavé pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!