Jemná veka recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks vejce 1 - 2 lžičky cukr krupice 3 lžíce slunečnicový olej 50 dkg hladká mouka 100 ml vlažná voda 250 ml vlažné mléko 1 balíček sypké kvasnice
Postup Jemná veka
Postup přípravy receptu
-
Těsto zpracujeme v domácí pekárně. Pokud nemáme pekárnu, tak zpracujeme těsto ručně v míse. Nejprve vlijeme tekuté ingredience (slunečnicový olej, vlažnou vodu, vlažné mléko) a potom přidáme sypké ingredience. Do jednoho rohu dáme cukr do druhého sůl a doprostřed dáme hladkou mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme sypké kvasnice. Zapneme program příprava těsta a necháme těsto zpracovat
Po zpracování těsto rozdělíme na dva díly a uválíme na dvě veky, které necháme ještě asi 25 minut kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem
Veky pečeme dozlatova asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C, ale raději je hlídáme a zkoušíme špejlí, jestli už nejsou upečené
Jemnou veku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutné pečivo k různým příležitostem.