Celerová polévka s lososem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
250 g brambory
25 g čerstvý zázvor
1 l zeleninový vývar
100 ml sladká smetana
mandlové lupínky
400 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 ks malý pórek
100 ml bílé suché víno
čerstvá petrželová nať
250 g čerstvý losos bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Pórek očistíme a omyjeme. Brambory, řapíkatý celer a čerstvý zázvor oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na plátky. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Petrželku jemně usekáme

  2. Připravenou zeleninu orestujeme na rozpáleném oleji s máslem, pak ji osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Měkkou zeleninu s vývarem rozmixujeme dohladka, podlijeme vínem a povaříme asi 7 - 10 minut. Následně přidáme nakrájeného lososa a vše necháme přejít varem asi 1 - 2 minuty. Nakonec polévku zjemníme smetanou, kterou pouze prohřejeme a dále nevaříme

  3. Horkou celerovou polévku s lososem rozdělíme na porce, ozdobíme sekanou petrželkou a posypeme mandlovými lupínky. Jako přílohu volíme opečené křupavé toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!