Celerová polévka s lososem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 250 g brambory 25 g čerstvý zázvor 1 l zeleninový vývar 100 ml sladká smetana mandlové lupínky 400 g řapíkatý celer mletý černý pepř 1 ks malý pórek 100 ml bílé suché víno čerstvá petrželová nať 250 g čerstvý losos bez kůže
Postup Celerová polévka s lososem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Pórek očistíme a omyjeme. Brambory, řapíkatý celer a čerstvý zázvor oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na plátky. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Petrželku jemně usekáme
Připravenou zeleninu orestujeme na rozpáleném oleji s máslem, pak ji osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Měkkou zeleninu s vývarem rozmixujeme dohladka, podlijeme vínem a povaříme asi 7 - 10 minut. Následně přidáme nakrájeného lososa a vše necháme přejít varem asi 1 - 2 minuty. Nakonec polévku zjemníme smetanou, kterou pouze prohřejeme a dále nevaříme
Horkou celerovou polévku s lososem rozdělíme na porce, ozdobíme sekanou petrželkou a posypeme mandlovými lupínky. Jako přílohu volíme opečené křupavé toasty.