Fílé s koriandrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 plátky máslo
1 ks citron
500 g filé z tresky
4 lžíce olivový olej
1,5 - 2 lžičky drcený kmín
1,5 - 2 lžičky sušený koriandr
čerstvá petrželka
1/2 - 3/4 kelímku smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme naporcované filé z tresky, čerstvé nebo mražené

  2. Připravíme si marinádu. 2 lžíce oleje smícháme s drceným kmínem a půl lžičkou soli. Zvlášť promícháme 2 lžíce oleje s koriandrem a zbylou půlkou soli

  3. Filé rozložíme na alobal. Z jedné strany potřeme kmínovou marinádou, otočíme a potřeme koriandrem. Zabalíme a necháme marinovat aspoň 3 hodiny. Ryba by měla být viditelně okořeněná

  4. Rozpálíme si velkou teflonovou pánev a filé po obou stranách necháme zbělat, až začne pouštět šťávu. Pak na každý plát ryby dáme kousek másla a zalijeme smetanou na vaření. Bez pokličky necháme vydusit na omáčku

  5. Filé s koriandrem rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a ozdobíme měsíčkem citronu a čerstvě nasekanou petrželkou. Podáváme třeba s bramborovou kaší

  6. Recept je na 2 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!