Fílé s koriandrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 plátky máslo 1 ks citron 500 g filé z tresky 4 lžíce olivový olej 1,5 - 2 lžičky drcený kmín 1,5 - 2 lžičky sušený koriandr čerstvá petrželka 1/2 - 3/4 kelímku smetana na vaření
Postup Fílé s koriandrem
Postup přípravy receptu
-
Použijeme naporcované filé z tresky, čerstvé nebo mražené
Připravíme si marinádu. 2 lžíce oleje smícháme s drceným kmínem a půl lžičkou soli. Zvlášť promícháme 2 lžíce oleje s koriandrem a zbylou půlkou soli
Filé rozložíme na alobal. Z jedné strany potřeme kmínovou marinádou, otočíme a potřeme koriandrem. Zabalíme a necháme marinovat aspoň 3 hodiny. Ryba by měla být viditelně okořeněná
Rozpálíme si velkou teflonovou pánev a filé po obou stranách necháme zbělat, až začne pouštět šťávu. Pak na každý plát ryby dáme kousek másla a zalijeme smetanou na vaření. Bez pokličky necháme vydusit na omáčku
Filé s koriandrem rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a ozdobíme měsíčkem citronu a čerstvě nasekanou petrželkou. Podáváme třeba s bramborovou kaší
Recept je na 2 porce.