Filé s klíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks rajče
citron
4 kostky filé z tresky
1 lžička olivový olej
1 ks jarní cibule
drcený kmín
mletá sladká paprika
koření na ryby
50 g klíčky baby mungo
klíčky baby mungo

Postup přípravy receptu

  1. Filé rozmrazíme, pokapeme šťávou vymačkanou z citronu (jen lehce) a nakrájíme na kousky. Zároveň si připravíme cibulku, kterou na koncích ořežeme, sloupneme vrchní slupku a nakrájíme na kolečka

  2. Na pánvi si rozehřejeme lžičku olivového oleje, vhodíme cibulku a osmahneme. Posypeme drceným kmínem. Přidáme nakrájené rybí filé a zprudka orestujeme. Za občasného promíchání posypeme kořením na ryby a osolíme. Těsně před odstavením posypeme mletou paprikou a přidáme i hrst klíčků mungo. Tu pravou chvíli poznáme tak, že je šťáva z filé téměř vypečená

  3. Filé s klíčky rozdělíme na talířky a na ozdobu můžeme použít rajče. To rozpůlíme, vydlabeme a naplníme klíčky. Podáváme s pečivem, ale hodí se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!