Filé s rukolou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 plátku máslo tymián 1 lžička olivový olej 1 dl horká voda 4 kostky rybí filé koření na ryby mleté feferóny v soli 2 hrstě čerstvá rukola
Postup Filé s rukolou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé (kostky) necháme rozmrazit
Pánev rozpálíme se lžičkou olivového oleje. Filé pouze z jedné strany potřeme zlehka feferóny naloženými v soli (zakoupíme v supermarketu), posypeme kořením na ryby a otočíme. Z druhé strany posypeme kořením na ryby a tymiánem. Koření do filé trochu zatlačíme
Filé vložíme na rozpálenou pánev, na prudko orestujeme. Asi po minutě přidáme kousíčky másla. Rybu otočíme. Během restování můžeme rybu sypat ještě tymiánem a trochu přidat i do výpeku. Zalijeme horkou vodou a ještě asi 5 - 7 minut dusíme. Průběžně filé otáčíme. Když je ryba měkká a voda se nám vypařila, filé vyjmeme. Do výpeku vhodíme rukolu, asi na 1/2 minuty prohřejeme a promícháme se zbytkem na pánvi
Filé servírujeme na předehřáté talíře a rukolu podáváme jako zelenou přílohu. Nic dalšího není potřeba.