Filé s rukolou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 plátku máslo
tymián
1 lžička olivový olej
1 dl horká voda
4 kostky rybí filé
koření na ryby
mleté feferóny v soli
2 hrstě čerstvá rukola

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé (kostky) necháme rozmrazit

  2. Pánev rozpálíme se lžičkou olivového oleje. Filé pouze z jedné strany potřeme zlehka feferóny naloženými v soli (zakoupíme v supermarketu), posypeme kořením na ryby a otočíme. Z druhé strany posypeme kořením na ryby a tymiánem. Koření do filé trochu zatlačíme

  3. Filé vložíme na rozpálenou pánev, na prudko orestujeme. Asi po minutě přidáme kousíčky másla. Rybu otočíme. Během restování můžeme rybu sypat ještě tymiánem a trochu přidat i do výpeku. Zalijeme horkou vodou a ještě asi 5 - 7 minut dusíme. Průběžně filé otáčíme. Když je ryba měkká a voda se nám vypařila, filé vyjmeme. Do výpeku vhodíme rukolu, asi na 1/2 minuty prohřejeme a promícháme se zbytkem na pánvi

  4. Filé servírujeme na předehřáté talíře a rukolu podáváme jako zelenou přílohu. Nic dalšího není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!