Špenátová omeleta s omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 300 ml mléko rajče mozzarella olivový olej 2 lžíce polohrubá mouka 50 g tvrdý sýr 100 g tavený sýr mletý černý pepř 150 g čerstvý listový špenát
Postup Špenátová omeleta s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme horkou vodou. Vychladlý špenát pokrájíme nahrubo a přebytečnou vodu vymačkáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Sýr mozzarella necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
Připravíme si omáčku. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. V menším množství mléka a za stálého míchání rozpustíme tavený sýr. Potom postupně vmícháváme nastrouhaný eidam a podle potřeby ředíme mlékem. Sýrovou omáčku mícháme do vychladnutí, aby nevznikl škraloup
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Z připraveného špenátu, žloutků a mouky vymícháme hladkou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, rozprostřeme na pánev vymaštěnou olejem a velmi pozvolna omeletu opečeme po obou stranách
Špenátovou omeletu přendáme na nahřátý talíř, poklademe nakrájenou mozzarellou, rajčaty a zavineme
Nadýchanou špenátovou omeletu podáváme horkou, přelitou sýrovou omáčkou.