Špenátová omeleta s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
300 ml mléko
rajče
mozzarella
olivový olej
2 lžíce polohrubá mouka
50 g tvrdý sýr
100 g tavený sýr
mletý černý pepř
150 g čerstvý listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme horkou vodou. Vychladlý špenát pokrájíme nahrubo a přebytečnou vodu vymačkáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Sýr mozzarella necháme okapat a nakrájíme na menší kousky

  2. Připravíme si omáčku. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. V menším množství mléka a za stálého míchání rozpustíme tavený sýr. Potom postupně vmícháváme nastrouhaný eidam a podle potřeby ředíme mlékem. Sýrovou omáčku mícháme do vychladnutí, aby nevznikl škraloup

  3. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Z připraveného špenátu, žloutků a mouky vymícháme hladkou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, rozprostřeme na pánev vymaštěnou olejem a velmi pozvolna omeletu opečeme po obou stranách

  4. Špenátovou omeletu přendáme na nahřátý talíř, poklademe nakrájenou mozzarellou, rajčaty a zavineme

  5. Nadýchanou špenátovou omeletu podáváme horkou, přelitou sýrovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!