Špenátová pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
sůl
150 g eidam
těsto na pizzu
olivový olej
1/2 lžíce hladká mouka
350 ml smetana na vaření
koření na pizzu
300 g mražený listový špenát
rajčatový protlak nebo kečup

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme oblíbené těsto na pizzu, které vyválíme nebo rukama vypracujeme do kruhu. Můžeme použít už hotové pizza korpusy, ale nejsou tak dobré

  2. Na "náplň" použijeme čerstvý listový špenát, který nasekáme. Můžeme použít i mražený listový špenát (ne protlak). Česnek oloupeme a prolisujeme

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme špenát a podusíme (necháme rozmrazit). Za občasného míchání počkáme, až se odpaří téměř všechna voda. Ke špenátu přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali půl lžičku prosáté hladké mouky. Špenát provaříme a nakonec přidáme česnek promíchaný se solí

  4. Na pizza placky, které jsme přesunuli na velký plech vyložený pečícím papírem a potřeli rajčatovým protlakem nebo kečupem, rozetřeme špenátovou směs. Nakonec posypeme kořením na pizzu a nastrouhaným eidamem

  5. Špenátovou pizzu pečeme v předehřáté troubě, dokud nejsou okraje zlatavé. Podáváme nejlépe ihned po upečení, dokud pizza krásně voní a je křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!