Špenátová pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek sůl 150 g eidam těsto na pizzu olivový olej 1/2 lžíce hladká mouka 350 ml smetana na vaření koření na pizzu 300 g mražený listový špenát rajčatový protlak nebo kečup
Postup Špenátová pizza
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme oblíbené těsto na pizzu, které vyválíme nebo rukama vypracujeme do kruhu. Můžeme použít už hotové pizza korpusy, ale nejsou tak dobré
Na "náplň" použijeme čerstvý listový špenát, který nasekáme. Můžeme použít i mražený listový špenát (ne protlak). Česnek oloupeme a prolisujeme
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme špenát a podusíme (necháme rozmrazit). Za občasného míchání počkáme, až se odpaří téměř všechna voda. Ke špenátu přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali půl lžičku prosáté hladké mouky. Špenát provaříme a nakonec přidáme česnek promíchaný se solí
Na pizza placky, které jsme přesunuli na velký plech vyložený pečícím papírem a potřeli rajčatovým protlakem nebo kečupem, rozetřeme špenátovou směs. Nakonec posypeme kořením na pizzu a nastrouhaným eidamem
Špenátovou pizzu pečeme v předehřáté troubě, dokud nejsou okraje zlatavé. Podáváme nejlépe ihned po upečení, dokud pizza krásně voní a je křupavá.