Knedlík s vejci aneb hnedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
sůl
2 ks vejce
máslo
mletý pepř
1 snítka jarní cibulka
20 dkg bramborový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Zbylý bramborový knedlík nakrájíme na hranolky a bez tuku dáme zapéct na pánev (může být i oříšek másla). Postupně přidáme nadrobno pokrájenou čerstvou jarní cibulku nebo pórek. Případně uzeninu, není však nezbytná. Jakmile se pokrm rozvoní, klepneme tam vejce, osolíme a rychle umícháme, aby se všechny knedlíkové hranolky obalily a zapekly

  2. Knedlík s vejci aneb hnedlíky můžeme ihned podávat

  3. Z dietních důvodů úplně vynechávám tuk a prázdný talíř nejdříve vyplním nakrájenými rajčaty - vypadá hodně plný a takto vás zasytí jako tři chody

  4. Občas si hnedlíky vylepšíme ještě navrch kečupem - jak se říká "desde gusto no disputa".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!