Fazolové lusky na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
ocet
1 lžíce sádlo
30 g hladká mouka
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
500 g zelené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 - 3 cm. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka

  2. Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily

  3. Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!