Fazolové lusky na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl ocet 1 lžíce sádlo 30 g hladká mouka mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření 500 g zelené fazolky
Postup Fazolové lusky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 - 3 cm. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka
Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily
Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.