Filé na másle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
50 g máslo
5 - 6 ks brambory
1 lžička kmín
1 ks citron
2 porce filé z tresky

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme rozmrazit a pak jej z obou stran osolíme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odležet, aby se vytratil pach rybiny

  2. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou kmínu. Uvaříme doměkka. Brambory pak jen jednoduše scedíme

  3. Na pánvičce necháme rozpustit máslo a vložíme osolené filé, osmahneme po obou stranách, není na škodu, když se nám trochu připeče. Stačí pár minut

  4. Filé na másle dáme na talíře, doplníme brambory, na které můžeme přidat po plátku másla. Ozdobíme měsíčkem citronu. Filé na másle můžeme navíc dochutit čerstvými bylinkami, pokud je máme po ruce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!