Filé na másle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 50 g máslo 5 - 6 ks brambory 1 lžička kmín 1 ks citron 2 porce filé z tresky
Postup Filé na másle
Postup přípravy receptu
-
Filé necháme rozmrazit a pak jej z obou stran osolíme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odležet, aby se vytratil pach rybiny
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou kmínu. Uvaříme doměkka. Brambory pak jen jednoduše scedíme
Na pánvičce necháme rozpustit máslo a vložíme osolené filé, osmahneme po obou stranách, není na škodu, když se nám trochu připeče. Stačí pár minut
Filé na másle dáme na talíře, doplníme brambory, na které můžeme přidat po plátku másla. Ozdobíme měsíčkem citronu. Filé na másle můžeme navíc dochutit čerstvými bylinkami, pokud je máme po ruce.