Játra na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1/2 lžičky solamyl
150 g cibule
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžička mletý kmín
650 g vepřová játra
1/2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Játra odblaníme, dobře propláchneme a nakrájíme na kousky

  2. Na oleji osmahneme cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, kmínem a vložíme kousky jater. Podle chuti opepříme a orestujeme. Podlijeme troškou vody a dusíme do měkka

  3. Když jsou játra hotová, přilijeme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl. Krátce povaříme a podle chuti osolíme

  4. Játra na smetaně podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!