Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
2 lžíce solamyl
600 g cibule
1 lžíce sádlo
140 g hrubá mouka
1 lžička vinný ocet
1/2 lžičky drcený kmín
600 g vařené brambory ve slupce
50 g dětská krupička
1 lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme cibulové zelí. Cibuli oloupeme. Půl kila cibule nakrájíme na plátky a ve větším množství vroucí vody povaříme asi 4 minuty. Pak cibuli scedíme a necháme okapat. Zbývajících 100 g cibule nakrájíme na drobné kostičky, které na sádle zvolna orestujeme do zlatova. K tomuto základu vmícháme okapanou povařenou cibuli, drcený kmín a sůl. Za stálého míchání zvolna opékáme, dokud nebude cibule měkká, ale nesmí být rozvařená a zkašovatět. Podle chuti cibulové zelí osladíme, okyselíme a necháme vychladnout

  2. Připravíme si bramborové těsto. Předem uvařené a vychladlé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme. Spolu s hrubou moukou, krupičkou, solamylem, vejcem, solí a změklým máslem vypracujeme bramborové těsto. Z těsta tvoříme kulaté knedlíky, které plníme cibulovým zelím

  3. Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím zvolna vaříme 8 - 12 minut (záleží na velikosti knedlíků). Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propíchneme vidličkou

  4. Bramborové knedlíky plněné cibulovým zelím podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu a drůbeži

  5. Vegetariáni použijí v receptu místo sádla jiný druh tuku (olej, máslo).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!