Bramborové knedlíky plněné opečenou sekanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
100 g krupice
100 g hrubá mouka
300 g sekaná
600 g brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce je ideální si uvařit den předem. Druhý den je oloupeme a umeleme na masovém strojku. Do umleté bramborové hmoty vmícháme rozšlehané vejce, krupici, hrubou mouku, vše osolíme a zpracujeme do těsta

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sekanou nakrájíme na kostičky. Na lžíci oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kostičky sekané a důkladně vše opečeme

  3. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverečky. Ty pak plníme opečenou sekanou, důkladně zabalíme, vytvarujeme do knedlíků a vkládáme do osolené vařící vody. Zavařujeme 10 až 12 minut

  4. Uvařené knedlíky ihned po vyndání propícháme a servírujeme s dušeným špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!