Perníkové kytičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks žloutek
5 g amonium
500 g základní perníkové těsto
1 lžička směs koření (anýz, hřebíček, skořice)

Postup přípravy receptu

  1. Perníkové těsto, které jsme si připravili podle základní receptu (Základní perníkové těsto) po týdenním odležení odvážíme. Budeme potřebovat půl kila těsta

  2. Do těsta vmícháme žloutek, amonium (cukrářský kypřící prostředek) a opět perníkové koření, tentokrát jemně namletý anýz, hřebíček a skořici. Vypracujeme perníkové těsto, které opět necháme chvíli odležet

  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky nebo jiné tvary. Doprostřed můžeme dát cukrovou ozdobu a v předehřáté troubě perníčky upečeme

  4. Upečené perníkové kytičky ometeme a uložíme do krabičky, kde je necháme změknout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!